Dit is wat we samen deden in 2021

Als we terugkijken op het afgelopen jaar, waren er veel unieke uitdagingen voor onze bediening in 2021, zowel hier in Israël als wereldwijd vanwege de aanhoudende impact van de wereldwijde pandemie. Maar met uw steun en gebeden was de Internationale Christelijke Ambassade Jeruzalem in staat om zoveel meer te bereiken dan we hadden verwacht.


JANUARI
Meer dan 700 predikanten en bedieningsleiders van over de hele wereld namen deel aan de Envision-conferentie van de ICEJ in januari. Dat was de hoogste deelname ooit. Envision was een online-evenement met een rijke bijbelse lezingen, reportages over actuele zaken, bezoeken aan Israëlische functionarissen en paneldiscussies met lokale Joodse en Arabische predikanten.


FEBRUARI
Ondanks corona-reisverboden begon de ICEJ het jaar met het brengen van honderden Ethiopische Joden naar Israël, waaronder een jonge Ethiopische jongen die in Israël een levensreddende hartoperatie heeft ondergaan. Tussen december 2020 en maart 2021 heeft de ICEJ de vluchten van meer dan 500 van de 2.000 Ethiopische Joodse immigranten gesponsord. Zij arriveerden tijdens de luchtbrug “Operatie Rots van Israël” genoemd.


MAART
Aan tal van Israëli’s die het financieel moeilijk hebben – als gevolg van corona – heeft de ICEJ tijdens de Pesach-vakantie de meeste geschenken ooit uitgedeeld aan arme en achtergestelde Joodse gezinnen in heel Israël en aan Arabische christenen in het hele land.


APRIL
Toen het in Israël ‘Yom HaShoah’ was, de jaarlijkse Holocaust-herdenkingsdag, berichtten verschillende vooraanstaande Israëlische media over het speciale Home for Holocaust Survivors van de ICEJ in Haifa. De nieuwsuitzendingen belichtten ons team van christelijke verpleegsters en vrijwilligers die in het tehuis werken. Een van de belangrijkste Israëlische tv-zenders zond bovendien een twee uur durende telethon uit om geld in te zamelen voor het tehuis.


MEI
Toen Hamas in Gaza opnieuw een raketoorlog tegen Israël lanceerde, kwam de christelijke ambassade in actie door 15 nieuwe draagbare schuilkelders te bestellen, beschermende vesten en brandbluspakken te leveren aan eerstehulpverleners in de grenssteden langs de Gazastrook. Ondanks het conflict verwelkomde de ICEJ Aliyah-vluchten met zo’n 250 Joodse immigranten uit een tiental landen, slechts enkele dagen nadat de gevechten waren geëindigd.


JUNI
De Christelijke Ambassade verwelkomde de verhuizing van de Ambassade van Honduras naar Jeruzalem en reikte onze prestigieuze Cyrus Award uit aan de bezoekende president Juan Carlos Hernandez voor zijn principiële beslissing om Jeruzalem te erkennen als de hoofdstad van Israël.


JULI
De ICEJ heeft samen met liefdadigheidspartners het eerste nationale callcenter van Israël geopend om te voorzien in de dringende behoeften van Holocaust-overlevenden in het hele land. Het centrum bevindt zich in de buurt van ons Huis voor Holocaustoverlevenden in Haifa. Er zijn plannen om een ander callcenter in Jeruzalem te openen.


AUGUSTUS
Dit jaar is het vijfentwintig jaar geleden dat de ICEJ ons thuiszorg-programma lanceerde. Het biedt huisbezoeken en verpleegkundige zorg aan oudere en gehandicapte Russisch-joodse immigranten. In de aanloop naar het Joodse Nieuwjaar (Rosh Hashana) bezorgde ICEJ Homecare tassen met cadeautjes en goederen aan tientallen van onze oudere en gehandicapte patiënten in heel Israël.


SEPTEMBER
De ICEJ organiseerde zijn jaarlijkse Loofhuttenfeest als een online evenement en bood een Soekot-reis aan naar belangrijke bijbelse locaties in heel Israël. Veel van onze deelnemers over de hele wereld bouwden hun eigen sukkahs (hutten) om de feestdag te vieren.


OKTOBER
De ICEJ bleef dit jaar Joden helpen die Aliyah naar Israël maakten in een recordtempo, inclusief steun voor een groep van 275 Bnei Menashe-immigranten uit India die deze maand arriveerden, samen met meer dan 100 middelbare scholieren uit Rusland en andere voormalige Sovjetrepublieken. Andere recente aankomsten op door ICEJ gesponsorde Aliyah-vluchten waren 32 immigranten uit Frankrijk in juni, 87 uit Zuid-Afrika en 30 uit Noord-Amerika in juli.


NOVEMBER
ICEJ leverde enkele van de 36 nieuwe draagbare schuilkelders die sinds het Gaza-conflict in mei wereldwijd door christenen zijn geschonken, met een focus op de bescherming van kwetsbare Israëlische gemeenschappen langs zowel de Gaza- als de Libanese grens.


DECEMBER
De Christelijke Ambassade werkte samen met de Israëlische autoriteiten om een urgente luchtbrug van 3.000 Ethiopische Joden voor te bereiden. In 2021 verleende de ICEJ bijstand voor Aliyah en integratie van meer dan 4.000 nieuwe Joodse immigranten naar Israël uit meer dan 20 landen over de hele wereld, inclusief gesponsorde vluchten voor meer dan 1.500 nieuwkomers.


Dit zijn voorbeelden van onze vele projecten, evenementen en hoogtepunten van het ICEJ van het afgelopen jaar. Met uw steun brengen we joden naar huis, helpen we ze zich in het land te vestigen, zorgen we voor overlevenden van de Holocaust, beschermen we kwetsbare Israëlische gemeenschappen en berichten we kerken en naties over de hele wereld.

Zegen Israël!