In de eerste zes maanden van 2021 heeft Israël meer dan 11.000 nieuwe Joodse immigranten verwelkomd. Een stijging van 30% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. En opnieuw heeft de Internationale Christelijke Ambassade Jeruzalem een belangrijke rol gespeeld in deze Aliyah-golf door 16% van deze olim (nieuwkomers) te helpen het Beloofde Land te bereiken. We zijn in staat geweest om dit geweldige werk te doen dankzij de vrijgevigheid van christenen over de hele wereld.

Dit jaar heeft de Christelijke Ambassade tot nu toe meer dan 1.800 Joden geholpen om naar Israël te immigreren, inclusief onze sponsoring van Aliyah-vluchten voor 1.164 nieuwkomers uit 17 landen. Ook financierden we pre-Alijah-programma’s voor nog eens 700 nieuwkomers uit Duitsland en de voormalige Sovjet-Unie.

Een van de hoogtepunten was begin maart, toen de laatste Aliyah-vlucht van de noodluchtbrug genaamd ‘Operatie Rots van Israël’ arriveerde. De laatste groep bestond uit zo’n 2.000 Ethiopische Joodse immigranten. De ICEJ heeft dit jaar tot nu toe voor in totaal 402 Ethiopische Joden de Aliyah-vluchten gesponsord. Hierdoor zijn de dromen om terug te keren naar het Joodse thuisland uitgekomen.

In april bracht een speciale evacuatievlucht, georganiseerd door het Joods Agentschap voor Israël en gesponsord door de ICEJ, een groep van 102 Joodse immigranten uit Kazachstan naar Israël. Hun Aliyah kwam op een bijzonder moeilijke tijd vanwege corona-gerelateerde gezondheidsregels en reisbeperkingen. Door complicaties bij het verkrijgen van visa en vergunningen voor vluchten, was hun aankomst uit Alma Ata was een klein wonder, aldus een functionaris van het Joods Agentschap.

Ondanks het recente conflict in Gaza, verwelkomde Israël eind mei ook een golf van meer dan 500 Joodse immigranten uit meer dan twintig landen tijdens een ongekende ‘Aliyah Super Week’. De ICEJ was een van de hoofdsponsors van deze speciale week, we financierden de vluchten voor 148 van deze nieuwe immigranten, afkomstig uit Argentinië, Brazilië, Chili, Frankrijk, Rusland, Zuid-Afrika, Zweden, Wit-Rusland, Kazachstan, Finland, Zwitserland, Nederland, Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Vanwege de toename van het aantal gevallen van coronabesmettingen in India, besloot het Israëlische kabinet ook een noodluchtbrug te lanceren voor 548 leden van de Bnei Menashe-gemeenschap in het noordoosten van India. Ze beweren af ​​te stammen van de Israëlitische stam Manasse en hadden al toestemming gekregen om later dit jaar naar Israël te emigreren, maar er werden snel plannen gemaakt om de helft van hen eerder naar Israël te brengen. Een eerste groep van 160 Bnei Menashe landde op 31 mei in Israël als onderdeel van de noodluchtbrug die was georganiseerd door het Joodse Agentschap en Shavei Israël, waarbij de christelijke ambassade vluchten voor 99 van deze olim sponsorde. Maar helaas werden 115 leden van de groep tegengehouden nadat enkele tientallen positief waren getest op COVID-19, waardoor hun thuiskomst werd vertraagd.

Het was een moeilijke ervaring omdat ze allemaal zo graag Israël wilden bereiken na 27 eeuwen ballingschap vanuit hun voorouderlijk thuisland. Maar plotseling werden ze op doorreis tegengehouden en in quarantaine geplaatst in New Delhi. Daar zijn ze gebleven totdat de Israëlische en Indiase gezondheidsautoriteiten het erover eens waren dat het veilig voor hen is om door te reizen naar Tel Aviv. Ze hadden geen middelen om de kosten van hun huisvesting, voedsel en medische zorg te betalen, en waren dus volledig afhankelijk van de genade en vrijgevigheid van anderen. Dit was een dilemma waar we niet omheen konden, dus de ICEJ betaalde de huisvesting en maaltijden voor ongeveer een derde van hun verblijf van vier weken in New Delhi.
Gelukkig landde een groep van 114 Bnei Menashe na hun volledige herstel uiteindelijk op 27 juni in Israël. In totaal heeft de ICEJ vluchten gesponsord voor 131 van de 274 Bnei Menashe die de afgelopen maand naar Israël zijn gebracht. De volgende luchtbrug van nog eens 274 Bnei Menashe wordt over twee maanden verwacht.

Dank u voor uw steun aan de vele Aliyah-werkzaamheden van de ICEJ. Joden uit alle richtingen naar huis brengen, precies zoals de Hebreeuwse profeten voorspelden (Jesaja 43:5-6). Samen kunnen we veel meer Joodse families helpen terug te keren naar de veiligheid en belofte van hun bijbelse thuisland!

Doneren