Aliyah Super Week

We leven in een unieke en historische tijd waarin noch een wereldwijde pandemie, noch een raketoorlog de vervulling van bijbelse profetieën kan stoppen dat het Joodse volk zal worden verzameld in hun voorouderlijk thuisland. Een ongekende ‘Aliyah Super Week’, georganiseerd door het Joods Agentschap met sponsoring van de ICEJ is hier een levendig bewijs van.

Aantal emigranten per land

Ondanks het recente conflict in Gaza verwelkomt Israël afgelopen week meer dan 500 nieuwe Joodse immigranten (oliem) uit meer dan twintig landen. De Internationale Christelijke Ambassade Jeruzalem is een van de hoofdsponsors door 148 van deze nieuwe Joodse immigranten uit Argentinië, Brazilië, Chili, Frankrijk, Rusland, Zuid-Afrika, Zweden, Wit-Rusland, Kazachstan, Finland, Zwitserland, Nederland, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten en andere landen te helpen om naar Israël te komen.
Deze speciale week van aliyah-vluchten van over de hele wereld stond de afgelopen maanden in de planning toen Israël uit de pandemie van het coronavirus begon te komen, maar de 11-daagse raketoorlog van Hamas, dreigde die plannen te verstoren. Hoewel er enkele vluchten werden geannuleerd toen het conflict woedde, landden afgelopen week de meeste alijah-vluchten op Ben-Gurion Airport met honderden oliem, klaar om hun toekomst in de Joodse staat op te bouwen.

Aliyah uit Zuid-Afrika (fotografie: JAFI)

Onder deze nieuwe oliem verwelkomden we jonge mensen, oudere echtparen, gezinnen met kinderen. Zoveel schijnbaar verschillende mensen zijn verenigd door deze onvergelijkbare vreugde en een sprankje hoop straalt door hun ogen.Naast het sponsoren van vluchten voor 148 van deze nieuwe immigranten, zal de ICEJ de vluchtkosten en andere reiskosten dekken voor 99 leden van de Bnei Menashe-gemeenschap. Het Israëlische kabinet heeft een noodbesluit genomen vanwege de toename van het coronavirus in India, zodat 548 Bnei Menashe zo snel mogelijk naar Israël kunnen komen: de eerste vlucht van 274 stond gepland op maandag 31 mei.
In deze super week zal de ICEJ voor 247 nieuwe immigranten de alijah-vluchten sponsoren. Dit brengt het totale aantal aliyah-vluchten van dit jaar dat door de ICEJ is gesponsord op 1.132.
Bedankt voor je steun aan het werk van ICEJ Aliyah! Samen kunnen we nog veel meer Joodse families helpen terug te keren naar het Beloofde Land.

Doneer