Op de laatste dag van Loofhuttenfeest sloten ongeveer 700 christenen uit 50 landen zich aan bij de ICEJ-leiding voor een bezoek aan de westelijke Negev. Daar kon de groep deelnemen aan een speciale Solidariteitsbijeenkomst met lokale Israëlische gemeenschappen, langs de grens met Gaza. Er werd een symbolische boomplantceremonie gehouden met Keren Kayemeth Le’Israel (het Joods Nationaal Fonds).

ICEJ heeft zich verbonden aan KKL/JNF om een blijvende impact op de regio achter te laten. We doneren bomen die de bossen in de westelijke Negev, die verbrand zijn in de recente branden die veroorzaakt werden door brandballonnen, zullen doen herleven. We willen ook beschermende heggen gaan planten om visuele veiligheidsschilden te creëren voor de Israëlische gemeenschappen langs de grens.

In samenwerking met KKL zal de ICEJ verschroeide gebieden herplanten in een groot deel van het Be’eri-bos nabij de grens met Gaza, dat zal worden omgedoopt tot het “ICEJ-bos”. Dit prachtige bos is erg populair bij Israëli’s, vooral wanneer de tapijten van rode anemonen in het vroege voorjaar bloeien. De KKL heeft zojuist nieuwe badpaden en gratis fietsenstallingen geplaatst om het nog aantrekkelijker te maken voor familiebezoeken. Het nieuwe ICEJ-bos zal voor tientallen Israëli’s een blijvende herinnering aan onze steun en zorg voor de natie zijn.


Doe alsjeblieft met ons mee met deze belangrijke inspanningen om de westelijke Negev te verfraaien en opnieuw te vergroenen en om Israëlische gemeenschappen te beschermen tegen de beoogde schade die uit de nabijgelegen Gaza komt. Deze boomplantprojecten zullen eucalyptus, tamarisk, breedbladige en andere soorten bomen bevatten die snel groeien, het goed doen in de droge omstandigheden, bossig zijn, goede schaduw bieden en snel regenereren na branden.

Voor Euro 25,00 (incl. verwerking en levering van uw digitale boomcertificaat) plant u één boom. Grotere giften zijn ook welkom en worden zeer gewaardeerd.

Doneer alsjeblieft een boom om Israël te verfraaien en de lokale bewoners te beschermen!
doneren.icej.nl/doneren