Binnenkort zal de ICEJ helpen om met het Joods Agentschap 2000 Ethiopische Joden thuis te brengen naar Israël. Dit begint al in december en zal een paar maanden duren.

De Ethiopische Joden kunnen hun afstamming terugvoeren op Mozes, die met een Ethiopische vrouw getrouwd was, Num.12:1-10. Er wonen al 135.000 van hen in Israël, maar duizenden zitten nog in Ethiopië, omdat hun voorouders indertijd zijn overgegaan naar het Christendom. Momenteel zitten er 8.000 ‘Falash Mura’ in kampen in Addis Abeba en Gondar. Zij kunnen niet terug naar huis en willen hun droom niet opgeven om met hun familie te worden herenigd in Israël.

Na veel overleg en vertragingen wil de Israëlische regering eindelijk hen thuisbrengen. Maar dit proces loopt al vanaf 2015 en hun situatie is alleen maar erger geworden vanwege:

  • Ondervoeding: Ethiopië heeft veel last van een langdurige droogte, waardoor er weinig groeit op het land. De ICEJ helpt hen in de kampen, maar ondervoeding en slechte gezondheid is voortdurend aan de orde.
  • Coronavirus: Ethiopië heeft een hoog percentage corona patiënten.
  • Sprinkhanenplaag: er heerst momenteel een zware sprinkhanenplaag in Ethiopië en Oost-Afrika, wat hele velden kaal maakt.
  • Conflict: een burgeroorlog is uitgebroken tussen de regering en rebellen in Ethiopië.
  • Daarom is deze golf van Ethiopische Aliyah nu erg urgent geworden en een humanitaire missie. De ICEJ heeft al meer dan 2.200 Ethiopische Joden thuisgebracht en dit jaar al 268 nieuwe immigranten – ondanks de coronamaatregelen. Nu krijgen wij de mogelijkheid om deze 2.000 Ethiopische Joden te helpen om naar Israël te komen. Het is nu de tijd om met z’n allen te handelen!

Helpt u mee?

Overweeg hoe u ons kunt helpen om deze mensen met hun families in Israël te herenigen. Moge de Heer, de God van Israël, u daar rijkelijk voor zegenen.

Documentaire

Bekijk ook de documentaire ‘Journey of Dreams’ van de ICEJ over dit project. Een Ethiopische Joden vertellen wat dit voor hen betekent.

Doneren?

Help mee om hen terug te brengen. De aliya kost ongeveer 1.000 euro per persoon. U kunt ook digitaal doneren.