ICEJ Nederland heeft een schuilkelder gedoneerd langs de grens met Syrië, door Jacob Keegstra

Tijdens de Envision-conferentie was de uitzending van 1 februari vanuit het noordelijkste puntje van Israël, op de grens van Libanon en Syrië. Een veiligheidsofficier vertelde over de gespannen situatie langs deze grens en dat schuilkelders noodzakelijk zijn.

Op 31 januari heeft de ICEJ een schuilkelder geplaatst die gedoneerd is door ICEJ Nederland. Deze schuilkelder is geplaatst bij Moshav Meitzar op de Golan, bij een militair voorbereidingskamp. Deze Moshav ligt op een bijzondere plaats, slechts 1 km van de Jordaanse/Syrische/Israëlische grens. In dit kamp zijn 82 jongeren in opleiding, vanuit Israël en uit de hele wereld. Deze grens was de afgelopen 30 jaar rustig, tot de burgeroorlog in Syrië. In de laatste vijf jaren hadden ze hier last van Hezbollah en terroristische infiltraties. In 2018 kwam het tot een aanval. 

Door de plaatsing van een schuilkelder voelen de jongeren in opleiding zich veiliger. De bomvrije schuilkelder staat bij de ingang van de Moshav, vlakbij de bushalte, een strategische plek van de Moshav. De jongeren van deze Moshav zijn heel dankbaar voor de donatie van ICEJ Nederland. 

Israël-weekend

Het hele bedrag voor deze schuilkelder werd tijdens het Israël-weekend van 3-5 september 2021 ingezameld!