Op het hoofdgebouw van de ICEJ in Jeruzalem werken ongeveer 45 mensen, vrijwilligers uit heel de wereld. Dit jaar hebben drie trouwe stafwerkers een bijzonder jubileum en alle drie komen ze uit Nederland.

Judit (Diet) Setz kwam in 1985 als maatschappelijk werkster en heeft al die jaren bij het ICEJ-Aid haar diensten mogen inzetten. 30 jaar reisde ze door het hele land van Israël, om te kijken welke projecten onze steun verdienen en zo de liefde van Christus namens de christenen wereldwijd door te geven namens ons allemaal. De laatste jaren is ze heel actief  betrokken bij het Haifa home, voor Holocaust overlevenden. Judit gaat er bijna wekelijks heen om de overlevenden te zien en te spreken, en bovenal haar liefde namens ons aan hen te delen.

Wim van der Zande kwam in 1990 bij de ICEJ in Israël werken. De postkamer is al 25 jaar zijn domein. Alle geprinte materialen voor de hele wereld gaan door zijn handen. Vele dingen moeten in verschillende talen naar buiten worden gebracht. Met de toeleveringsbedrijven in Jeruzalem heeft hij speciale contacten opgebouwd. Wim kent daardoor ook heel Jeruzalem. Wij hebben Wim leren kennen als een man van gebed. Tussen zijn werk door neemt hij de tijd om voor de dingen in Israël te bidden. Dat is precies wat de ICEJ beoogt: bidden en werken in het land van de Heer.

Corrie van Maanen was als verpleegster al enkele jaren in Israël,  voordat ze in 1995 bij de ICEJ ging werken in de thuiszorg bij de Russische Joden. In de jaren 90 hebben meer dan 1 miljoen Russische Joden Aliyah gemaakt. Voor de zieke ouderen onder hen heeft Corrie een hele speciale plek in haar hart. Naast het Modern Hebreeuws (ivriet)  spreekt zij ook Russisch en weet ze deze Russische mensen te troosten op een zeer praktische wijze. De Aliyah (terugkeer van joden naar Israël) en de opvang in Israël is een belangrijk onderdeel van het werk van de ICEJ. Corrie geeft ook spreekbeurten in Rusland en andere landen over dit bijzondere werk wat zij al 20 jaar mag doen.

Deze zomer hebben wij als Nederlandse afdeling van de ICEJ, deze drie mensen mogen bedanken voor alle inzet door de jaren heen, die ze  hebben gegeven aan Gods Volk. Ieder op hun eigen, unieke wijze. Wij zijn trots op hen!!