Met nog maar een paar weken te gaan tot de bijbelse feestdag Pesach, doet het ICEJ-AID-team extra werk om ervoor te zorgen dat de Pesachviering dit jaar een warme en geruststellende ervaring is voor veel Joodse gezinnen in Israël die onder de armoedegrens leven. Zoveel van deze wanhopige gezinnen werden zwaar getroffen door de coronapandemie en redden het amper elke maand.

Tijdens deze speciale tijd van het Pascha-festival zullen families in heel Israël zich rond de tafel verzamelen voor hun speciale Seder-maaltijd terwijl ze zich hun reis van slavernij in Egypte naar vrijheid herinneren. Het is belangrijk voor elk gezin om alle symbolische elementen te hebben die deel uitmaken van hun feestelijke Seder-maaltijd.

Dit jaar zal het ICEJ-AID-voertuig zijn weg vinden door Israël om speciale cadeaupakketten voor Pascha-zorg te leveren aan gezinnen in nood in Jeruzalem, Beit Shean, Netanya, Ashdod, Sderot, Kiryat Gat en Ma’ale Adumin. Het AID-team werkt samen met lokale Israëlische maatschappelijk werkers om de behoeften te identificeren en zal ofwel van huis tot huis gaan om de families te bezoeken of hen op een centrale locatie ontmoeten om hun zorggeschenkmanden te presenteren en hen het beste te wensen voor de Pesach-vakantie.

Vorig jaar werd het ICEJ-team overladen met dankbaarheid toen er een glimlach verscheen op de gezichten van ongeveer 550 gezinnen die hun Pesach-zorggeschenken ontvingen. Een maatschappelijk werkster uit Ashdod sprak haar dankbaarheid uit en zei: “Heel erg bedankt voor deze geweldige hulp! Het betekent veel voor al deze families en zal hen allemaal een grote glimlach op hun gezicht toveren en hen helpen Pesach met vreugde en waardigheid te vieren.”

Wat zit er in de tas?

Etti, een maatschappelijk werker uit Netanya, merkte op: “De ICEJ maakt een verschil in deze levens, niet alleen door de giften, maar door hen jaarlijks een speciaal tintje te geven door middel van deze Pesach-wenskaart, die een zegen heeft op het.”
Een moeder die haar Pesach-pakket ontving, merkte ook op: „Uw geschenk is iets groots voor mij. Je vriendelijkheid en de mooie kaart met die mooie woorden hebben me diep gezegend. Ik blijf ernaar kijken en ben er heel dankbaar voor! Vorige week ging ik naar de supermarkt en daar stonden mooie kortingen, maar ik moest weer naar buiten, omdat ik het niet kon betalen.”

Janny Tolhoek overhandigd een tas met geschenken en ook een envelop met waardevolle inhoud.

Ook dit Pascha wordt een prachtige wenskaart met een betekenisvolle boodschap van hoop en liefde gegeven, samen met een cadeaubon, zodat gezinnen eten voor hun tafels kunnen kopen. Dit jaar wil de ICEJ minstens 800 Joodse gezinnen helpen voor deze unieke en zeer speciale vakantie.
Terwijl de Pascha-distributies de komende dagen van start gaan en er nog veel meer gezinnen moeten worden bereikt met voedselbonnen en vakantiegeschenken, kunt u ook uw liefde met deze Joodse families delen door te geven. Een gift van 150 dollar zorgt ervoor dat één behoeftig Israëlisch gezin alle voorzieningen heeft die ze nodig hebben om het Pascha goed te kunnen vieren. Uw giften helpen bij het creëren van een gedenkwaardige Pesach Seder-maaltijd voor mensen in wanhopige behoefte tijdens deze belangrijkste Joodse feestdag. Overweeg alstublieft om een ​​gulle donatie te doen.

Doneer

Geschreven door Laurina Driesse, ICEJ Media & Publications Director