De reis van slavernij naar vrijheid wordt elk jaar herdacht tijdens het Pascha of Pesach. Dit is het belangrijkste festival op de Joodse kalender. Gewoonlijk komen families en vrienden aan de vooravond van de feestdag bijeen om samen te genieten van een speciale Sedermaaltijd, terwijl ze vertellen hoe Mozes de kinderen van Israël uit Egypte leidde.
Elk jaar ontvangt de ICEJ veel verzoeken om kansarme joodse gezinnen te helpen dit belangrijke festival te vieren. Dit jaar, nu de zware economische gevolgen van de coronaviruspandemie aanhouden, is de behoefte groter dan ooit. De pandemie heeft duizenden Israëlische gezinnen in ontberingen en armoede geduwd. Volgens het laatste rapport van het National Insurance Institute zag de levensstandaard in Israël vanwege de coronacrisis de grootste daling in 20 jaar! Plots hebben duizenden arbeidersgezinnen banen zien verdwijnen of salarissen zien worden verlaagd, terwijl jonge gezinnen en eenoudergezinnen ook moeite hebben om het hoofd boven water te houden. Volgens de laatste grimmige cijfers leven drie op de tien Israëli’s in armoede en is 20% van de bevolking werkloos. Als gevolg hiervan hebben maatschappelijk werkers het aantal hulpvragen met 50% zien toenemen.

Tas met geschenken
Tas met geschenken

Elk jaar zijn de gezinnen die deze paasgeschenken ontvangen zo dankbaar voor de steun die ze ontvangen. Jannie Tolhoek, onze distributiecoördinator voor het Pascha, ontving vorig jaar de volgende feedback bij het bezorgen van cadeaumandjes voor de feestdagen:

“Jouw cadeau is zoiets groots voor mij … Vorige week ging ik naar de supermarkt en er waren grote kortingen, maar ik moest weer weglopen omdat ik het me niet kon veroorloven. Jouw hulp zal me helpen om dingen te kopen voor de paasvakantie en ik ben iedereen die heeft gegeven enorm dankbaar.”

Dit kwam ook van een maatschappelijk werker in Ashdod:

“Heel erg bedankt voor deze geweldige hulp! Het betekent veel voor alle gezinnen en zal hun een grote glimlach op hun gezicht toveren en hen helpen het Pascha met vreugde en waardigheid te vieren. “

Wees getuige van de stralende glimlach terwijl je de video hieronder bekijkt van onze pesach-cadeauleveringen in 2020 en zie hoe we behoeftige gezinnen ook tijdens dit pesachseizoen zullen helpen. Naast de cadeaupakketten is de ICEJ van plan om verschillende Seder-maaltijden in de gemeenschap te financieren, als de gezondheidsregels van de overheid grote bijeenkomsten toestaan.

We nodigen je uit om deel te nemen aan dit feestelijke festival door een geschenkmand ($ 150) te verstrekken voor een behoeftig Joods gezin. Overweeg alstublieft om degenen in nood te helpen deze prachtige traditie te behouden en te denken aan hun bevrijding uit Egypte.

Doneer en maak een verschil in Israël