Collage Dank voor uw betrokkenheid

Beste vrienden en supporters,

Ik wil even de tijd nemen om u te bedanken voor de ruimhartige reacties van zoveel christenen over de hele wereld op de dringende behoeften in Israël als gevolg van de oorlog die op 7 oktober door Hamas is gelanceerd. Ook wil ik u een update geven over onze inspanningen om het Israëlische volk door deze tijd van crisis heen te helpen.
We waren allemaal bemoedigd toen we zagen dat sommige van de Israëlische gijzelaars die de afgelopen dagen in Gaza werden vastgehouden, werden vrijgelaten, maar ze kunnen nog steeds niet echt naar huis. Nu de oorlog in Gaza en het noorden nog lang niet voorbij is, is er nog geen tijdschema voor wanneer deze gezinnen naar hun huizen kunnen terugkeren en hun leven weer kunnen opbouwen. Tot die tijd heeft Israël nog steeds te maken met de onmiddellijke behoeften van zo’n 250.000 ontheemden, en we doen alles wat we kunnen om te helpen.

Tot nu toe nadert de Internationale Christelijke Ambassade Jeruzalem NIS 15 miljoen shekels (US$ 4 miljoen) aan donaties die zijn gegeven ter ondersteuning van Israël sinds de massale terreuraanslagen van 7 oktober. Deze geschenken zijn afkomstig uit meer dan 50 landen van heinde en verre. Dit omvat donaties van enkele van onze gevestigde vestigingen, zoals Australië, Canada, Finland, Duitsland, Nederland, Noorwegen, Zuid-Afrika, Zwitserland, Taiwan, het VK en de VS; maar ook uit plaatsen als Albanië, Bulgarije, China, Cookeilanden, Costa Rica, Colombia, Faeröer, Fiji, India, Letland, Maleisië, Mauritius, Nepal, Nigeria, Peru, Samoa, Spanje, Suriname, Tanzania, Thailand, Trinidad & Tobago, Oezbekistan, Zimbabwe en zelfs de Verenigde Arabische Emiraten.

Dit toont duidelijk aan dat christelijke steun voor Israël nu in alle delen van de wereld te vinden is, zelfs in landen met een moslimmeerderheid of waar het christelijk geloof wordt onderdrukt. Dus we danken u voor deze zeer tastbare uitingen van christelijke liefde en bezorgdheid voor Israël uit zoveel landen, omdat het echt laat zien dat onze bediening een hele wereldwijde familie van christelijke gelovigen samenbrengt die diep toegewijd zijn aan de veiligheid en het welzijn van de Joodse staat en het Joodse volk.

Tientallen verzoeken om dringende hulp stromen nog steeds binnen, en we zijn dankbaar dat u ons in staat hebt gesteld om “ja” te zeggen tegen zoveel van hen, aangezien onze oorlogshulpverlening in verschillende behoeften voorziet. In een ontroerend voorbeeld zal de ICEJ het drukken van een speciaal boek voor getraumatiseerde Israëlische kinderen sponsoren, dat zal worden gepubliceerd door de reeds heropende drukkerij in kibboets Be’eri, een gemeenschap die zwaar werd getroffen door de terreuraanslagen van Hamas.
Onze ‘Israël in Crisis’-fondsen zullen blijven gaan naar het voorzien in een verscheidenheid aan dringende behoeften, zoals:

ICEJ Staff packing toys

>> Het helpen van geëvacueerde Israëlische gezinnen met huisvesting, noodhulp, onderwijsbehoeften en emotionele steun, plus speelgoed en activiteiten voor de kinderen. Zo hebben we subsidies verstrekt aan alle overlevende families uit de belegerde gemeenschap van Kfar Aza. De ICEJ heeft ook apparatuur gegeven voor drie kleuterklaslokalen voor evacués uit de regio Eshkol die nu in Eilat verblijven, en we zullen helpen bij het uitrusten van nog eens zeven klaslokalen die op het punt staan te worden opgericht.

>> Helpen met dringende voedseldistributie en andere humanitaire inspanningen om ouderen, nieuwe immigranten en behoeftige gezinnen in het hele land te helpen. Dit omvat het leveren van twee bestelwagens om voedsel te brengen naar de meest behoeftigen. Met zoveel gezinnen die worstelen met gesloten bedrijven, gederfde inkomsten, extra uitgaven en nog veel meer, biedt de ICEJ ook een speciaal pakket hulp aan kwetsbare gezinnen in een professioneel mentorprogramma dat helpt voorkomen dat ze ten onder gaan.

>> Het verstrekken van beschermende uitrusting en andere veiligheidsuitrusting aan vrijwillige eerstehulpverleners. Dit omvat een geschenk van vier nieuwe ATV’s uitgerust met brandbestrijdingsuitrusting, aangezien de afgelopen twee maanden van raketbarrages talloze branden hebben veroorzaakt die veel oogstklare gewassen in de westelijke Negev hebben vernietigd. Vorige week leverde de ICEJ ook meer sets speciale radiozenders aan andere gemeenschappen langs de grens met Gaza, zoals die welke op 7 oktober duizenden levens hebben gered.

>> Het plaatsen van meer draagbare schuilkelders in het noorden en zuiden van het land en het renoveren van meer ondergrondse schuilkelders in kwetsbare grenssteden. Tot nu toe hebben we zeven nieuwe mobiele schuilkelders besteld en zijn we bezig met de renovatie van 120 bestaande ondergrondse openbare schuilkelders.

>> Het doneren van ambulances en andere medische noodhulpapparatuur. Tot op heden hebben we geld ingezameld voor drie nieuwe ambulances en een medi-cycle, en er komen meer giften binnen voor extra medische apparatuur, zoals paramedische kits en EHBO-koffers voor hulpverleners. Het doneren van warme kleding, tenten en andere buitenuitrusting voor mensen in de buurt van de frontlinie.

>> Financiering van traumabegeleiding en zorg voor Israëlische families die zwaar geschokt zijn door het conflict. Dit omvat het renoveren en uitrusten van een nieuw traumazorgcentrum in Jeruzalem om mensen met PTSS van recente gebeurtenissen te behandelen, evenals een speciale website voor traumazorg gericht op getroffen jongeren, en een training voor zo’n 5.000 medische professionals in het hele land over hoe patiënten kunnen worden geholpen die getraumatiseerd zijn door de oorlog met Hamas.

Overweeg alstublieft om een gift te doen aan onze noodhulpprojecten door te doneren aan ons Crisisfonds Israël: www.icej.nl/doneren/

Ondertussen heeft de Christelijke Ambassade solidariteit getoond met Israël via ons wereldwijde netwerk van nationale kantoren, vooral door op te roepen tot de terugkeer van gijzelaars die naar Gaza zijn gebracht. Meer informatie op: www.icej.nl/solidariteit
En we hebben vurig gebeden, met vasten, voor een snelle en volledige overwinning van Israël op deze wrede islamitische terreurmilitie, en zelfs voor de bevrijding van de inwoners van Gaza van Hamas. Lees meer over onze dringende gebedsinspanningen op: www.icej.nl/gebed
Blijf ons alstublieft steunen om Israël door deze immense uitdaging heen te helpen en op weg te gaan naar de overwinning en een betere toekomst.

Met welgemeende dank,
Dr. Jürgen Bühler, ICEJ President