Turkije heeft nu hulp nodig

Sluit je aan bij de aardbevingshulpverlening met ICEJ en de beste hulpverleners van Israël

Het leed en verlies veroorzaakt door de verwoestende aardbevingen in Turkije en Syrië deze week hebben ons allemaal geschokt. Duizenden slachtoffers zijn omgekomen en tienduizenden anderen worden vermist en kunnen nog steeds begraven liggen in het enorme puin van verwoeste steden en dorpen.

De aardbevingen werden ook in heel Israël gevoeld en ze spoorden Israëli’s aan om als een van de eersten te reageren en ter plaatse te komen om te helpen. Meer dan 15 vliegtuigladingen hulpgoederen uit Israël zijn al in Turkije geland en brengen noodhulpteams met zich mee. (Naar verluidt openen deuren voor soortgelijke Israëlische hulpmissies naar Syrië die echt historisch zouden zijn.)

De Internationale Christelijke Ambassade Jeruzalem werkt samen met zo’n bewezen Israëlische hulporganisatie – United Hatzalah of Israel – om hulp en hulpdiensten naar de zwaarst getroffen regio’s van Turkije te brengen.

United Hatzalah heeft een indrukwekkende reputatie opgebouwd als de allereerste hulpverleners op de plaats van ongelukken en terreuraanslagen in Israël, met hun 6.000 vrijwillige paramedici in het hele land die meestal binnen drie minuten na noodoproepen aankomen. Deze keer sturen ze enkele van hun topmedici, EHBO-, zoek- en reddingsteams om te helpen in de meest verwoeste gebieden van Turkije.

Uw donaties zullen worden gebruikt om de broodnodige warme kleding te leveren, samen met EHBO-kits, zuurstoftanks, defibrillatoren en andere medische noodapparatuur.

Door aan deze gezamenlijke inspanningen te geven, tonen jullie niet alleen christelijk mededogen en helpen jullie mensen in wanhopige nood, maar stellen jullie ook Israëlische reddings- en hulpteams in staat om een nog grotere impact te hebben en daardoor de positie van Israël in de ogen van de wereld te verbeteren. Dit is bijzonder passend en op het juiste moment gezien de recente stappen in de richting van verzoening met Israël in de regio, in overeenstemming met de profetische visie van de Jesaja 19 Heerbaan.

Dus, geef alsjeblieft genereus om degenen te helpen die zijn verbrijzeld door de verwoestende aardbevingen in Turkije. Doneren kan via de ICEJ Nederland, onder vermelding van Jesaja 19 Heerbaan Fonds.

Zes weken lang zal het geld dat voor Jesaja 19 over de Heerbaan binnenkomt naar de regio gaan in Turkije en Syrië en de contacten die we daar hebben.

Foto’s van United Hatzalah