Juergen Buehler speaks at NRB 2024

ICEJ-president dr. Jürgen Bühler hield de toespraak tijdens het jaarlijkse Israël-ontbijt tijdens de conventie van de National Religious Broadcasters die in februari in Nashville, Tennessee werd gehouden. De ICEJ-USA-tak was medesponsor van het traditionele ontbijt, dat het belangrijkste pro-Israëlische evenement is op de jaarlijkse bijeenkomst van christelijke media en uitgevers van over de hele wereld.

Dr. Bühler beschreef hoeveel Israël is veranderd sinds de schokkende Hamas-invasie van 7 oktober, en voegde eraan toe dat het ook een “game changer” moet zijn voor christenen om als nooit tevoren achter Israël te staan. Veel Israëli’s hebben het vertrouwen in de regering en de IDF verloren, legde hij uit, en wenden zich in plaats daarvan in gebed tot hun God. Hij voegde eraan toe dat de natie ook meer verenigd is om het Palestijnse terrorisme het hoofd te bieden, inclusief degenen die ooit hoopten op het vredesproces.
“Je moet begrijpen dat de omhullende gemeenschappen in Gaza niet het typische kolonistenbeeld zijn van mensen met keppels. Het zijn zeer liberale, linkse mensen,” zei Bühler. “Een vredesactivist zei tegen me: ‘Ik geloof niet meer in vrede.'”

Dr. Bühler sprak ook de hoop uit dat Gaza kan worden getransformeerd en weggeleid van het haten van Joden door evangelische christenen meer betrokken te laten zijn bij de wederopbouw.