De Internationale Christelijke Ambassade in Jeruzalem rouwt om het overlijden van onze vriend Ofir Libstein, burgemeester van de regionale raad van Sha’ar HaNegev, die vandaag viel terwijl hij zijn gemeenschap verdedigde tegen de verraderlijke verrassingsaanval van Hamas-terroristen die vanuit Gaza infiltreerden.

Mayor Ofir Libstein

Nog maar twee dagen geleden, op donderdagochtend (5 oktober 2023), verwelkomde burgemeester Libstein meer dan 600 pro-Israëlische christenen uit zo’n 50 landen tijdens een solidariteitsbijeenkomst in de regionale middelbare school, grenzend aan het Sapir College. Burgemeester Libstein zei het volgende tegen onze delegatie van Feestpelgrims:

“Welkom bij Sha’ar HaNegev. We zijn hier slechts drie kilometer verwijderd van de grens met Gaza. De mensen die hier in Sha’ar HaNegev wonen behouden het land Israël. We beschermen de grens met de Gazastrook. We hebben onze bevolking de afgelopen tien jaar verdubbeld, en alles is mogelijk dankzij uw hulp. Want met uw hulp voelen we ons hier veilig. Met uw schuilkelders die u ons helpt te kopen en hier in de omgeving te plaatsen, hebben we een beter leven. En ik beloof dat ik alles zal doen om het Land Israël te behouden, het land van dit gebied, en het sterker en sterker te bouwen. Ik ben zo blij dat jullie van over de hele wereld naar deze prachtige plek zijn gekomen. Hartelijk dank.” Ofir Libstein hield zich inderdaad aan zijn belofte om het Land Israël en de Sha’ar HaNegev-regio te behouden, maar helaas ging dit ten koste van zijn leven. Zijn woorden en zijn nagedachtenis zullen voor altijd bij ons blijven.

De ICEJ veroordeelt ronduit deze kwade en afschuwelijke aanval op Israël op een Joodse heilige dag door Hamas en zijn beschermheren in Iran. We hebben er bij christenen over de hele wereld op aangedrongen om voor de veiligheid van Israël te bidden, en we zullen onze inspanningen om Israël bij te staan verdubbelen door meer schuilkelders te leveren aan kwetsbare gemeenschappen.

Bekijk de videopname van burgemeester Libstein die de christelijke bezoekers toespreekt.

Voor achtergrondinformatie over de solidariteitsbijeenkomst van de ICEJ op donderdag, zie: Naast Israëli’s staan tijdens bijeenkomst in de Negev – ICEJ Nederland

Persverklaring door: David Parsons, vicepresident en senior woordvoerder van ICEJ