Pro-Israel Rally in Mexico City, Mexico

We zijn nu 18 dagen in de ontmoedigende strijd van Israël tegen jihad-terrorisme door Hamas en andere door Iran bewapende en gecontroleerde islamitische milities in het Midden-Oosten. Naarmate er meer bewijs naar boven komt van de brutale Hamas-aanval op onschuldige burgers op 7 oktober, blijft Israël kritische internationale steun ontvangen voor zijn luchtcampagne om het Hamas-terreurnetwerk in Gaza te verzwakken en de vrijlating van ongeveer 222 gijzelaars te eisen. Maar de druk neemt ook toe om de stroom van humanitaire goederen naar burgers in Gaza uit te breiden, een opening die Hamas zou kunnen gebruiken om meer wapens en strijders de Gazastrook binnen te smokkelen en de gijzeling maandenlang te laten voortduren.

Christenen overal ter wereld moeten zich verenigen in het ondersteunen van Israëls recht op zelfverdediging en zijn rechtvaardige zaak bij het verslaan van Hamas en het bevrijden van niet alleen de gijzelaars in Gaza, maar ook het bevrijden van de Arabische bevolking van Gaza uit de wrede greep van Hamas.

De Internationale Christelijke Ambassade Jeruzalem is betrokken bij deze inspanning op drie niveaus – door gebed, noodhulp en solidariteit! Hieronder ziet u wat we hebben gedaan en hoe u deel kunt uitmaken van deze dringende reactie namens een omstreden Israël.

Gebed

Gebed is een krachtig geestelijk wapen in de hemelse gewesten en in ons eigen hart. Meer dan 1.500 christenen van over de hele wereld sluiten zich elke dag aan bij de ICEJ voor onze dagelijkse online Global Prayer Gathering, waar we updates geven en gebeden worden uitgesproken door christelijke leiders en voorbidders uit Israël en de rest van de wereld. Veel deelnemers aan de GPG hebben gemerkt dat het aanmoediging en hoop geeft voor het omgaan met deze crisis, omdat het nieuws uit Israël en de regio vaak verontrustend is. https://on.icej.org/ICEJGlobalPrayer

Een dame uit Engeland schreef ons zojuist: “De eerste twee dagen na de aanval, en voordat ik ICEJ had ontdekt, voelde ik me in zo’n shock, en dat de Joodse en Messiaanse vrienden en familie in Israël en Londen alleen waren, diepbedroefd en bang. Nu is het elke dag een voorrecht en diepe heilige bemoediging in onze HEER om te luisteren, te aanbidden, te bidden en in uw troostende aanwezigheid te zijn. Bedankt! Ik ben zo gezegend om ICEJ na al die tijd te ontdekken.”

We hebben ook een Global Esther Fast opgeroepen om diegenen samen te brengen die bereid zijn om te vasten en te bidden in deze zeer moeilijke situatie. Deze inspanningen van vasten en gebed zullen doorgaan totdat Israël de overwinning behaald in deze huidige strijd, en we waarderen iedereen die zich bij ons heeft aangesloten enorm.

Elke dag plaatst Hennie Keegstra van ICEJ Nederland updates, proclamaties en gebedspunten op deze app. Inmiddels hebben zich zo’n 1.700 bidders aangesloten.

Sluit je aan bij de gebedsapp Israëlbidders

Noodhulp

Meer dan 1.400 mannen, vrouwen, kinderen en ouderen werden wreed afgeslacht door Hamas en islamitische Jihad-strijders die op 7 oktober de Westelijke Negev binnenstroomden, terwijl ze meer dan 200 gijzelaars meenamen naar Gaza. Hamas heeft ook meer dan 7.400 raketten afgevuurd op het civiele hart van Israël, waardoor ongeveer 200.000 Israëli’s gedwongen werden aan de zuidelijke en noordelijke grenzen te evacueren en hun huizen achter te laten.

De ICEJ helpt geëvacueerde Israëlische gezinnen met huisvesting, voedsel, kleding en noodhulp, plus speelgoed en activiteiten voor de kinderen. We hebben ons aangesloten bij voedseldistributie-inspanningen voor ouderen, nieuwe immigranten en gezinnen in het hele land. We verstrekken helmen en beschermende vesten aan vrijwilligers in eerstehulpteams. We hebben nog acht draagbare schuilkelders besteld voor het noorden en zuiden van het land en renoveren nog eens 20 ondergrondse schuilplaatsen in kwetsbare grenssteden. We hebben ook geld ingezameld om te helpen bij de aankoop van ten minste twee ambulances en andere medische noodapparatuur. We houden cook-outs en doneren warme kleding, tenten, slaapzakken en andere buitenuitrusting voor degenen die het land verdedigen. Ook financieren we traumabegeleiding en zorg voor Israëlische families die zwaar geschokt zijn door het conflict.

De ICEJ ontvangt op dit moment steun voor onze hulpinspanningen van zoveel landen, waaronder van christenen in zulke verrassende plaatsen als Mongolië, Nepal en Oezbekistan. De noden zijn groot en elk cadeau telt! Dus, doneer vandaag nog voor Crisisfonds in Israël: www.icej.nl/doneren/

Solidariteit

Het wereldwijde netwerk van nationale afdelingen en activisten van de ICEJ in zo’n 170 landen staat op als nooit tevoren om Israël te verdedigen en de golf van antisemitische en zelfs jihadistische ophitsing te bestrijden die nu de wereld overspoelt. Israël heeft het recht om zichzelf te verdedigen en een rechtvaardige reden om het hamas-terrorisme uit te roeien voordat zijn ideologie zich verder verspreidt.

In de afgelopen weken hebben ICEJ-leiders en -leden talloze bijeenkomsten over de hele wereld georganiseerd en eraan deelgenomen, waaronder pro-Israëlische bijeenkomsten in Berlijn en Stuttgart in Duitsland, Londen, Liverpool en Manchester in het Verenigd Koninkrijk, Kopenhagen in Denemarken en Parijs in Frankrijk. Onze christelijke volgelingen hebben zich voor Israël verzameld in Albanië, Australië, Brazilië, Canada, Chili, Colombia, Costa Rica, Cyprus, Tsjechië, Fiji, Finland, Georgië, Honduras, India, Italië, Ivoorkust, Mexico, Nederland, Noord-Ierland, de Filippijnen, Slowakije, Slovenië, Zuid-Afrika, de Verenigde Staten en in nog veel meer landen.

De ICEJ werkte ook samen mee met de grote bijeenkomst in Genève, Zwitserland afgelopen zondag voor de VN-Mensenrechtenraad en het Internationale Comité van het Rode Kruis om meer actie te eisen om de Israëlische en buitenlandse gijzelaars die door Hamas in Gaza worden vastgehouden, te bevrijden. ICEJ Vice President for International Affairs, Dr. Mojmir Kallus, en ons Zwitserse vestigingsteam waren allemaal aanwezig op het podium om op te roepen en te bidden voor de vrijlating van deze ontvoerden.

De ICEJ leidt ook een internationale diplomatieke inspanning om de leiders van onze naties aan te sporen meer te doen om achter Israël te staan in deze kritieke tijd. We verzamelen handtekeningen van vooraanstaande christenen op brieven die gericht zijn aan de secretaris-generaal van de VN en andere belangrijke regeringsfiguren die oproepen tot een drastische koerswijziging van de normale verzoening van Iran en zijn proxy-milities Hamas en Hezbollah.

Je kunt solidariteit met Israël tonen door bijeenkomsten voor Israël te organiseren of eraan deel te nemen in je eigen steden en hoofdsteden. Zorg er ook voor dat u uw regeringsleiders en media op de hoogte stelt van uw standpunt met Israël. Doe elke dag met ons mee in gebed op de Global Prayer Gathering. Doneer aan onze dringende hulpinspanningen via ons Israël in Crisis-fonds. Wees solidair op: www.icej.nl/solidariteit