Help mee het Be’eri-bos in Israël te herstellen

red flowers in Be'eri forest

Het Be’eri-bos in de westelijke Negev is echt een van de meest populaire plekken in de natuur in Israël. Tientallen Israëli’s komen naar dit bos om te wandelen, fietsen, picknicken en om gewoon van de natuur te genieten, en ze komen hier vooral in de winter samen om de heldere tapijten van rode anemonen te zien die bloeien tijdens het regenseizoen. Velen komen ook om het ANZAC Memorial te bezoeken, een belangrijke plaats in het verhaal van de nationale wedergeboorte van het moderne Israël.

Deze speciale hoek van het Be’eri-bos is de afgelopen jaren echter zwaar verbrand en beschadigd door vuurvliegers en ballonnen gelanceerd door brandstichters in het nabijgelegen Gaza.

Maar nu heeft de ICEJ een geweldige kans om dit gebied opnieuw aan te planten en te herstellen en het mooier dan ooit te maken. We revitaliseren dit bos in samenwerking met Keren Kayemeth Leisrael/Jewish National Fund (KKL/JNF), en het gebied zal worden omgedoopt tot…

‘Christian Embassy Nature Park’

Het Be’eri-bos moet vooral nieuw leven worden ingeblazen in het gebied van het ANZAC Memorial, dat de plek markeert waar de Australische en Nieuw-Zeelandse cavalerietroepen (ANZAC’s) die onder de Britse generaal Edmund Allenby dienden, eind oktober 1917 op een nacht kampeerden tijdens hun bevrijdingscampagne. Palestina’ van de Ottomaanse heerschappij. Allenby en zijn troepen waren er verschillende keren niet in geslaagd de Turken uit Gaza te verdrijven. Maar die nacht werd er een nieuw aanvalsplan uitgebroed terwijl ze net buiten Gaza kampeerden.

Die avond besloot Allenby de ANZAC-cavalerie door de Negev-woestijn te sturen om een verrassingsaanval uit te voeren op Beersheba in het oosten. De strijd zou moeilijk zijn, aangezien de Ottomaanse strijdkrachten in loopgraven wachtten en bewapend waren met machinegeweren. Maar terwijl de Australische en Nieuw-Zeelandse ruiters urenlang over een kronkelend woestijnpad reden, kregen hun rijdieren grote dorst. En toen de paarden Beersheba naderden, roken ze het water in de oude bronnen van de bijbelse stad en niets zou hen ervan weerhouden om dat water te bereiken.

Historici beschouwen de Slag bij Beersheba als de laatste succesvolle cavalerie-aanval in de geschiedenis. De ANZACS reden hun paarden dwars door de Turkse linies en stuurden ze naar het noorden. De overwinning was zo compleet dat slechts twee dagen later, op 2 november 1917, de Britse regering de beroemde Balfour-verklaring uitvaardigde waarin ze zich ertoe verplichtte een Joods nationaal tehuis in Eretz Israel te vestigen.

Het ANZAC Memorial markeert dus een sleutelmoment in de nationale wedergeboorte van het moderne Israël. En de ICEJ heeft nu een zeldzame kans om te helpen bij de zorg voor het bosrijke gebied waar dit historische monument staat.

Dr. Buehler Planting tree

Doe alsjeblieft met ons mee om dit speciale deel van het Be’eri-bos te herbeplanten en te herstellen. Het zal de natuur verfraaien en ook aan Israëlische bezoekers laten zien dat christenen om hen en hun buitengewone land geven.

U kunt helpen dit geliefde Israëlische bos te herstellen door een perceel in vierkante meters te adopteren voor herbeplanting en vernieuwing.

Voor elke gift van 60 euro kunt u 50 vierkante meter van het nieuw leven ingeblazen bos adopteren. U ontvangt ook een speciaal digitaal certificaat van ICEJ en KKL/JNF als sponsor van het herstelde bos; dat kan alleen als u kiest voor ‘Ik wil geregistreerd doneren’.