ICEJ Gift Packs

Bij de ICEJ in Jeruzalem begint het kerstgevoel al te komen!

De christelijke ambassade is druk bezig geweest met de voorbereidingen voor een actie met kerst: het schrijven van kerstkaarten en het kopen van voedselbonnen. Nog even en er zal gelach te horen zijn als er tassen met speelgoed worden uitgedeeld aan de opgewonden kinderen!

Het kerstdiner van dit jaar zal zoveel vreugdevoller zijn voor ongeveer 1000 christelijk-Arabische families. In samenwerking met lokale Arabische predikanten van kerken in Jeruzalem, Haifa, Nazareth en Bethlehem worden de gezinnen in nood geïdentificeerd die voedselbonnen en speelgoed krijgen.

Half december zullen de voedselbonnen worden uitgedeeld, zodat gezinnen de tijd hebben om hun eten voor eerste kerstdag te kopen, zodat ook zij kunnen genieten van deze feestelijke tijd. Het speelgoed wordt op kerstavond uitgedeeld tijdens een feestelijke jaarlijkse optocht in de stad Nazareth.

“Het is zo hartverwarmend dat we een glimlach op het gezicht van een kind kunnen toveren en ervoor kunnen zorgen dat deze gezinnen met Kerstmis een feestelijke maaltijd kunnen nuttigen”, zegt ICEJ AID-assistent Jannie Tolhoek. “Veel mensen over de hele wereld vieren Kerst met een lekker diner en geven elkaar cadeautjes, maar zoveel van deze families leven ver onder de armoedegrens en zouden anders niet samen kunnen eten tijdens deze speciale dagen.”

Uw steun maakt een enorm verschil voor mensen in nood!

Bedankt voor het geven en helpen om in deze Israëlisch-christelijke Arabische families een ​​beetje kerstsfeer te brengen.

Geschreven door Laurina Driesse