IDF soldiers near the Gaza border

Israël is nu verwikkeld in een intense oorlog met Hamas en andere door Iran gesteunde terreurmilities. De Israëlische president Isaac Herzog heeft zojuist de massale aanval van zwaarbewapende terroristen op onschuldige burgers omschreven als de ergste pogrom tegen het Joodse volk sinds de Holocaust. Israëlische troepen vallen de Hamas-bolwerken in Gaza aan, terwijl belangrijke leden van de internationale gemeenschap Iran en Hezbollah in Libanon waarschuwen om niet betrokken te raken.

Elderly resident distraught from massacre beeri
Bejaarde inwoner radeloos door bloedbad in kibboets Be’eri (Getty images)

Dit huidige conflict is de meest uitdagende tijd voor Israël in meer dan een generatie, vooral gezien de complexe lagen die erbij komen als je kijkt naar de 150 gijzelaars die in Gaza worden vastgehouden. Het kan weken duren voordat Israël deze dreiging heeft overwonnen, maar we hebben er vertrouwen in dat het land als overwinnaar uit de strijd zal komen.

Intussen staat de Internationale Christelijke Ambassade in Jeruzalem namens u in de frontlinie van deze strijd door noodhulp te verlenen door het hele land, en vooral aan de verbrijzelde inwoners van de Israëlische grensgemeenschappen.

Nicole Yoder delivering supplies
ICEJ vice-president for Aid & Aliyah distribueert voorraden naar het distributiecentrum.

De afgelopen dagen heeft het ICEJ-hulpteam contact gehad met onze oude partners in de deelstaat om de meest dringende behoeften te beoordelen. We zijn al in staat geweest voedsel en water te leveren aan IDF-soldaten en eerstehulpverleners die langs de grens met Gaza opereren. Er is nu een centraal distributiecentrum in Jeruzalem opgezet om de taak gemakkelijker te maken, en met uw hulp kunnen we een echte impact hebben bij het brengen van hulphulp aan de troepen en het civiele thuisfront in die kritieke regio.

We zijn ook betrokken bij de massale evacuatie-inspanningen om getraumatiseerde Israëlische burgers uit de zwaarst getroffen grensgemeenschappen op te halen en hen uitstel te geven weg van de gevechten.

Kibboets Be’eri werd bijzonder verwoest door de massale terreuraanslag, aangezien daar meer dan 100 dode lichamen zijn ontdekt sinds de terroristen eindelijk waren opgeruimd. De overlevenden zijn zo geschokt dat ze geen begrafenissen voor hun dierbaren kunnen organiseren en hebben de regering om hulp gevraagd.

JBuehler planting a tree in Beeri region
ICEJ-president dr. Jürgen Bühler plant een boom in het Be’eri-bos, 150 meter van de grens met Gaza.

Wat dit allemaal zo surrealistisch maakt, is dat de ICEJ slechts twee dagen voor de Hamas-invasie meer dan 600 christenen meebracht voor een solidariteitsbezoek aan deze kibboets. Terwijl we daar waren, hebben we het nieuwe ‘Christian Embassy Nature Park’ ingewijd en bomen en tulpen geplant op slechts 150 meter van de grens met Gaza om verbrande delen van het Be’eri-woud opnieuw groen te maken. Toch is het juist deze plek waar tientallen terroristen door het veiligheidshek heen braken en de bloedbaden uitvoerden in kibboets Be’eri en het nabijgelegen muziekfestival in de buurt van Re’im. We voelen dus een speciale verplichting om de verbijsterde inwoners van Be’eri te helpen bij het herstel en de wederopbouw van hun leven.

Nu is het tijd om achter Israël te staan! Als christenen zeggen we vaak dat we Israël ‘liefhebben’, maar de Kerk moet dat als nooit tevoren in echte actie omzetten.

Wij hebben u dringend nodig:

  1. Bid voor Israël. We houden onze Global Prayer Gathering elke dag om 15.00 uur (Nederlandse tijd) totdat Israël de overwinning behaalt! Bezoek ons op http://on.icej.org/ICEJGlobalPrayer
  2. Kom in uw land op voor Israël, door uw steun te betuigen via de media, te lobbyen bij uw regering, of door openbare bijeenkomsten te houden.
  3. Doneer om ons te helpen met de noodhulp en evacuatie. Naast de geschokte inwoners van de Israëlische grensgemeenschappen, wonen er ook veel nieuwe Joodse immigranten in absorptiecentra in de westelijke Negev, die wij helpen verhuizen naar de meer veilige delen van het land. ICEJ-personeel zal ook doorgaan met het uitdelen van voedsel, kleding en andere hulp aan Israëlische burgers en soldaten. Bovendien willen wij zo snel mogelijk meer levensreddende schuilkelders plaatsen in de Israëlische steden en dorpen in de buurt van Gaza.

De ICEJ staat in de frontlinie van Israëls strijd namens christenen overal ter wereld! Zorg ervoor dat u ook uw steentje bijdraagt.

Geschreven door: Jürgen Bühler, ICEJ-voorzitter

Geef vandaag nog aan het Crisisfonds in Israël op Doneren – ICEJ Nederland

ICEJ legt broodnodige voorraden aan een distributiecentrum in Jeruzalem