United Hatzalah Rescue 7 year old

Er zijn verschillende nieuwe ontwikkelingen te melden met de Israëlische reddings- en hulpmissies in Turkije na de verwoestende aardbevingen van vorige week, die nu meer dan 30.000 levens hebben geëist en het aantal stijgt nog steeds.

Israëlische zoek- en reddingsteams van de IDF, United Hatzalah en andere eerstehulpverleners waren als eersten ter plaatse in de zwaarst getroffen gebieden van Turkije, waarvan velen binnen 24 uur arriveerden. In de volgende vijf dagen slaagden ze erin om 19 mensen uit het puin van ingestorte gebouwen te halen en tientallen anderen te behandelen aan hun verwondingen. De Internationale Christelijke Ambassade in Jeruzalem heeft een oproep gedaan voor donaties van christenen over de hele wereld ter ondersteuning van de inspanningen van United Hatzalah, dat een welverdiende reputatie heeft als de snelste paramedici van Israël op de plaats van ongevallen en terreuraanslagen.

De Israëlische teams in Turkije hebben nu een einde gemaakt aan de zoek- en reddingsfase van hun aardbevingsrespons. Gezien de vriestemperaturen en het verstrijken van bijna een week sinds de eerste aardbeving, achtten ze het onwaarschijnlijk dat ze meer mensen levend zouden vinden. Dit besluit werd ook genomen in het licht van betrouwbare informatie over bedreigingen voor de veiligheid van het Israëlische personeel dat in de getroffen regio’s opereert. Hoewel sommige mediaberichten deze bedreigingen in verband hebben gebracht met ISIS of andere regionale milities, bestond er ook een reëel gevaar voor geweld tegen de Israëlische teams door lokale dorpelingen die hun groeiende woede en frustraties uitten over de slechte reactie van hun eigen regering op deze nationale ramp.

De humanitaire hulpfase van de Israëliërs in Turkije gaat echter door en komt eigenlijk alleen maar meer op stoom. United Hatzalah bracht hun zoek- en reddingsteam zondag naar huis in Israël, maar ze bereiden nog steeds noodhulp voor in overeenstemming met onze oproep eind vorige week. Dat wil zeggen, onze donaties zullen blijven gaan naar het verstrekken van broodnodige warme kleding, samen met EHBO-koffers, zuurstofflessen, defibrillatoren en andere medische noodapparatuur.

De ICEJ onderzoekt ook hoe we het IDF-veldhospitaal kunnen ondersteunen dat in Turkije is gebleven en honderden mensen die gewond zijn geraakt bij de aardbevingen zal blijven behandelen.

Ten slotte zijn we benaderd door The Jewish Agency for Israel om de lokale Joodse gemeenschap en Israëlische burgers in de getroffen regio’s te helpen, voornamelijk door ze met reddingsvluchten naar Israël naar huis te brengen.

Helaas stijgt het dodental in Turkije en Syrië nog steeds en is het leed en verlies in de getroffen gebieden immens. Daarom willen we de hulpverlening van Israëlische organisaties blijven ondersteunen.

Door aan deze hulp te doneren, toont u niet alleen christelijk mededogen en helpt u mensen in wanhopige nood, maar stelt u ook Israëlische humanitaire hulpmissies in staat een nog grotere impact te hebben en daardoor de positie van Israël in de ogen van de wereld te verbeteren.

Dus, geef alstublieft gul en doneer vandaag nog en vergeet niet uw gift aan het Jesaja 19 Heerbaan fonds toe te wijzen.

Geschreven door ICEJ-staf
Foto: IDF en reddingswerkers van United Hatzalah halen een 7-jarig meisje uit het puin in Turkije (video-opname)