Steun de bewoners van het Haifa Home voor Holocaust-overlevenden door het adoptieprogramma van ICEJ AID.

Dankzij donateurs over de hele wereld en in het bijzonder de Duitse afdeling van ICEJ, heeft ICEJ fondsen beschikbaar gesteld voor de ontwikkeling van een tehuis in Haifa om eenzame en behoeftige Holocaust-overlevenden te huisvesten. Dit project is in samenwerking met een Israëlische hulporganisatie die het tehuis beheert.

Ongeveer een derde van de 160.000 overlevenden in Israël is arm, kampt met ziekte of woont alleen. Onderzoek bevestigt dat de psychologische impact van traumatische gebeurtenissen die jaren geleden plaatsvonden niet minder is geworden, maar zelfs is toegenomen naarmate de overlevenden ouder worden. Daarom is het Haifa Home een faciliteit voor begeleid wonen die een veilige en warme gezinsomgeving biedt aan ouder wordende overlevenden die gruwelijke herinneringen met zich meedragen. Er zijn de hele week door verschillende activiteiten waaraan de bewoners kunnen deelnemen. Het complex wordt steeds verder uitgebreid, afhankelijk van de beschikbare financiële middelen.

Het is een voortdurende uitdaging om de kosten te dekken die gepaard gaan met de zorg voor deze dierbare bewoners en het programma Adopteer een Holocaust-overlevende is een waardevolle bijdrage.

Hoe adoptie helpt

De meeste bewoners betalen wat ze zich kunnen veroorloven voor hun levensonderhoud, in sommige gevallen is dat heel weinig of zelfs helemaal niets, maar ze krijgen allemaal gelijke zorg. De kosten per bewoner per maand bedragen ongeveer € 2.100/$ 2.340 (USD). Dit is inclusief: accommodatie, alle maaltijden, activiteiten, vervoer naar medische afspraken, gedeeltelijke betaling van door de overheid verzorgde inwonende verzorgers indien nodig, verjaardagen en Joodse vieringen en vele andere uitgaven. Wanneer je een overlevende ‘adopteert’, draagt je maandelijkse bijdrage bij aan de totale zorg- en verblijfskosten van alle overlevenden. Dat wil zeggen, het is niet specifiek voor de overlevende wiens verhaal je hebt, maar gaat naar de totale kosten van de zorg voor elke persoon in het tehuis.

Wanneer je adopteert

  • Wanneer je je verbindt aan dit programma ontvang je het verhaal en de foto van een van de bewoners. Houd er rekening mee dat je steun niet alleen naar deze bewoner gaat, maar naar de algehele zorg waar hij of zij deel van uitmaakt.
  • Je ontvangt ook regelmatig algemene updates over de lopende implementatie van het programma. Dit kunnen verslagen zijn van bezoeken van ICEJ AID-medewerkers, speciale evenementen, het leven in het tehuis en foto’s.
  • Een ansichtkaart met een korte boodschap van aanmoediging (geen brieven) uit jouw land aan de bewoner wiens verhaal je hebt gekregen, is welkom. Stuur kaarten naar ICEJ (naam van de Holocaust-overlevende), Postbus 4903, Haifa 3104801 voor bezorging.
  • Elk maandelijks bedrag wordt op prijs gesteld. Als u besluit donateur te worden, moet u het bij dit document gevoegde toezeggingsformulier invullen en opsturen naar ?
  • Uw maandelijkse betalingen kunnen rechtstreeks aan ICEJ Nederland worden overgemaakt onder vermelding van Holocaust-overlevende Adoptiefonds.
  • Een sponsorschap vereist een commitment van minimaal 6 maanden.
  • Neem contact met ons op als je vragen of zorgen hebt over je sponsorschap.

Kan ik nog steeds helpen zonder adoptieverplichting?

Ja! Alle donaties worden zeer gewaardeerd. Omdat het Haifa Home in ontwikkeling is, zijn er altijd specifieke behoeften die dringend financiering nodig hebben. Kijk voor meer informatie over de huidige behoeften op de website: www.icej.nl/ons-werk/

Houd er rekening mee dat christelijke steun voor het tehuis alleen via de ICEJ mag lopen, zoals verzocht door de directeur van het tehuis.


Ik wil een Holocaust-overlevende adopteren

Vul uw gegevens op dit aanvraagformulier in, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Aanvraag voor adoptie van een Holocaust-overlevende

  • U mag zelf kiezen voor welk bedrag u een Holocaust-overlevende wilt adopteren.
  • Door het invullen van dit formulier gaat u akkoord met onze privacyverklaring.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.