Omslag magazine Woord uit Jeruzalem - Oorlog in Israël

Israël is nu niet alleen in oorlog met Hamas, maar ook met de media. Wereldwijd hoor je alleen dat Israël moet stoppen met het geweld in Gaza. Israël wil graag stoppen, maar wil eerst de gegijzelden vrij hebben en valt daarom nu Hamas aan. Bij de protesten hoor je niet dat Hamas de gegijzelden moet vrijlaten. 

Achter dit fysieke geweld is een geestelijke strijd aan de gang. Bij Hamas zien we de geest van Amalek terugkomen, met een enorme haat tegen Israël en zeer antisemitisch. Uiteindelijk is deze haat tegen haShem – tegen God – gericht. Omdat ze God in de hemel niet kunnen raken, voeren ze strijd tegen de knecht van God op aarde, tegen Israël. Lees op onze website het artikel over de geest van Amalek.

Wat doet de ICEJ tegen dit geweld: noodhulp, gebed en solidariteit. Wij staan in de frontlinie met Israël. Doe mee, bid mee en steun ons.

Tijdens het Loofhuttenfeest waren wij dit jaar met ruim 3.000 christenen uit 100 landen vertegenwoordigd in Israël. Op 5 oktober gingen we met velen naar de Joodse kibboetsen langs de Gazastrook om de bewoners te bemoedigen. Twee dagen daarna, op 7 oktober, precies op Simchat Thora – Vreugde van de Wet – viel de Hamas onverwachts kibboetsen in Israël aan en doodde op brute wijze 1.200 Israelische burgers. Ook waren er 1.000 gewonden en nam Hamas 240 gegijzelden mee naar Gaza. De vijand probeerde de vreugde te stelen van Israël en van ons.

Ook in Nederland neemt het antisemitisme toe: overal worden er betogingen gehouden tegen Israël en voor bevrijding: ‘From the river to the sea Palestine will be free’. Dit geeft geen ruimte voor Joden om te wonen in Israël, er is geen plaats voor hen.

Ondanks de oorlog in Gaza gaat de Aliyah gewoon door en komen Joden uit Ethiopië naar Israël. Of moeten we zeggen, juist vanwege de oorlog komen ook Joden uit Frankrijk thuis. Help in dit plan van God om uiteindelijk alle Joden thuis te brengen in Israël. Laten wij het licht brengen in de gezinnen in Israël en de nieuwkomers zich thuis laten voelen in Israël.

Blijf bidden voor de vrijlating van de gegijzelden, voor de soldaten en voor bescherming van de inwoners aan beide zijden. 

Nu komt het volgende feest eraan: Chanoeka, het feest van het Licht. Laten wij het licht aansteken, want we overwinnen de duisternis alleen als wij het Licht aansteken. Onze Heer zegt: ‘Ik ben het licht der wereld’, Johannes 8:12.