De reactie van de ICEJ op de terreur van Hamas

BIDDEN | NOODHULP | SOLIDARITEIT

De ICEJ bevindt zich in de frontlinie van de strijd van Israël om ons allemaal te verdedigen tegen jihadistisch terrorisme. Doe vandaag nog met ons mee aan deze rechtvaardige zaak!

Op 7 oktober werd Israël brutaal aangevallen door islamitisch geïnspireerde terroristen die de ergste pogrom uitvoerden tegen onschuldige Joodse levens sinds de Holocaust. Het Israëlische leger vecht nu om Gaza te bevrijden van de plaag van het Hamas-terrorisme, dat een ondraaglijke bedreiging vormt voor de hele regio. Het terrorisme houdt zelfs de Arabische bevolking van Gaza gevangen in armoede en indoctrinatie tot haat. Deze oorlog is Israëls meest ontmoedigende crisis in generaties, aangezien Iran en Hezbollah dreigen het conflict uit te breiden door honderdduizenden raketten vanuit Libanon op Israël af te vuren, zelfs als de wereld de Joodse staat verdraaid afschildert als agressor, niet als slachtoffer en verdediger.

De Internationale Christelijke Ambassade Jeruzalem staat ondubbelzinnig achter Israël in deze strijd. Onze noodhulpinspanningen vallen uiteen in de volgende drie gebieden:

Bidden

1) Bidden

De ICEJ heeft een dagelijkse Global Prayer Gathering gelanceerd om updates te geven en te bidden samen met christelijke leiders en voorbidders uit Israël en de rest van de wereld. We hebben ook een wereldwijd vasten van Esther opgeroepen om diegenen samen te brengen die bereid zijn om te vasten en te bidden in deze zeer moeilijke situatie. Lees meer over onze dringende gebedsinspanningen op: www.icej.nl/gebed

2) Noodhulp

Noodhulp

De ICEJ-medewerkers in Israël zijn ter plaatse om dringende noodhulp te brengen aan de omstreden natie. Momenteel zijn wij bezig met:

  • Het helpen van geëvacueerde Israëlische gezinnen met huisvesting, voedsel, kleding en noodhulp, plus speelgoed en activiteiten voor de kinderen.
  • De deelname aan dringende voedseldistributie-inspanningen aan ouderen, nieuwe immigranten en behoeftige gezinnen in het hele land.
  • Het verstrekken van helmen en beschermende vesten aan vrijwilligers in eerstehulpteams.
  • Haast maken met het bestellen van meer draagbare schuilkelders voor het noorden en zuiden van het land, en het renoveren van meer ondergrondse schuilplaatsen in kwetsbare grenssteden.
  • Het doneren van ambulances en andere medische noodapparatuur.
  • Het doneren van warme kleding, tenten, slaapzakken en andere buitenuitrusting voor degenen die het land verdedigen.
  • Financiering van traumabegeleiding en zorg voor Israëlische families die zwaar geschokt zijn door het conflict.

Doneer vandaag nog op: www.icej.nl/doneren/

Solidariteit

3) Solidariteit

De ICEJ werkt via ons internationale netwerk van bijkantoren en activisten om Israël te verdedigen en de golf van antisemitische opruiing te bestrijden die nu de wereld overspoelt. Israël heeft het recht om zichzelf te verdedigen en een rechtvaardige reden om de terreurmilitie van Hamas uit te roeien voordat zijn ideologie zich verder verspreidt. U kunt solidariteit met Israël tonen door bijeenkomsten en marsen voor Israël te organiseren of eraan deel te nemen in uw eigen steden en hoofdsteden. Zorg er ook voor dat u uw regeringsleiders en media op de hoogte stelt van uw standpunt met Israël. Meer informatie op: www.icej.nl/solidariteit