Ondanks dat het land in diep verdriet, spanning en angst leeft, hopen we toch van 16 t/m 23 oktober 2024 weer het Loofhuttenfeest te vieren, in Israël of online!

Het thema van het ICEJ Loofhuttenfeest 2024 is ‘By my Spirit’, naar aanleiding van Zacharia 4:6. Denk erover na en leg het voor in gebed of jij dit jaar erbij mag zijn. Bij de conferentie in de Teddy Hall van de BHU. bij de Jeruzalem mars. Wij als Nederlandse groep gaan met de Landpackage met hotel van drie sterren. Neem contact met ons op om samen te reizen/vliegen. Vanwege de oorlog kunnen dingen veranderen.

Toen zei hij: “Luister, dit zegt de HEER over Zerubbabel: Niet door eigen kracht of macht zal hij slagen – zegt de HEER van de hemelse machten – maar alleen met hulp van mijn geest.”

Programma

Het ICEJ Loofhuttenfeest 2024 start met een openingsavond in de woestijn, met aanbidding onder de sterrenhemel. Daarna gaan we op naar Jeruzalem voor zeven dagen vol evenementen, waaronder het traditionele ‘Roll Call of the Nations’ in het International Convention Center. Er zal meer aanbidding zijn, seminars, avondmaal in de Heilige Graftuin, de altijd populaire Jeruzalem Mars, en veel tijd voor het bezoeken van bijbelse plaatsen. Het feest wordt afgesloten met de genezingsdienst en de gebedswake in The Pavilion.

Het programma kan veranderen vanwege de oorlog in Israël. Daarom zal dit jaar het Loofhuttenfeest meer het karakter hebben van een solidariteitsmissie.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het nieuws over het Loofhuttenfeest direct in je mailbox. Kijk onderaan deze pagina!

Alles wat je wilt weten over het ICEJ Loofhuttenfeest 2024

Volledige programma ICEJ Loofhuttenfeest 2024

De locaties o.l.v. een gids, alle ICEJ-evenementen, accommodaties etc.

Bekijk de volgende drie mogelijkheden om het ICEJ Loofhuttenfeest mee te maken.


Hoogtepunten van het ICEJ Loofhuttenfeest 2023

Krijg een indruk van het ICEJ Loofhuttenfeest van 2023 in Israël. Bekijk de prachtige recap video’s die dagelijks gemaakt werden.


Waarom is het ICEJ Loofhuttenfeest congres uniek?

Een uitnodiging aan de heidenvolken

Het Loofhuttenfeest, of Succot, is een uniek Joods feest, waarin de heidense volken zijn uitgenodigd om naar Jeruzalem te komen om de Heer te aanbidden tijdens een ‘afgesproken tijd‘. (Numeri 29:12-35, 2 Kronieken 6:32-33, Jesaja 56:7, Mattheüs 21:13).

Solidariteit met het Joodse volk

Het meest zichtbare symbool van Succot zijn de fragiele kleine hutjes in Israël die hun veertig jaar in de woestijn symboliseren, toen God trouw voor hen zorgde. Joodse gezinnen wordt bevolen om gedurende de acht dagen van het feest in deze ‘soeka’ te wonen (Leviticus 23:33-43). Als christenen die deze traditie naleven, weerspiegelen we het karakter van onze totale afhankelijkheid van een God die zijn beloften nakomt door de zwaarste tijden.

Een profetische belofte

Succot bevat de grote profetische oproep dat de hele wereld gedurende het Messiaanse tijdperk dit grootse feest zal komen vieren, omdat het het glorieuze moment markeert waarop Jezus komt om de troon van David in Jeruzalem op te nemen. (Zacharia 14:16)


Waarom vieren christenen het Loofhuttenfeest?

De christelijke viering van het Loofhuttenfeest (Soekot in het Hebreeuws) wordt gehouden tijdens de Joodse viering van Soekot (Leviticus 23). Het is een viering van eenheid, vreugde, rust en herstel. Traditioneel viert het het binnenhalen van de oogst, de komst van de regen, de bescherming en de voorziening van God aan Zijn volk tijdens de meedogenloze leegte van de woestijn. Door de beloofde Messias te ontvangen, mogen wij ook het Loofhuttenfeest vieren (Zacharia 14:16).

Jacob Keegstra, voorzitter van ICEJ Nederland, schreef een verdiepingsartikel over het Feest van de Vader, het Loofhuttenfeest.

David Parsons, vice-president van ICEJ in Jeruzalem, schreef een artikel over waarom wij het Loofhuttenfeest vieren.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets van het Loofhuttenfeest en meld je aan!

  • Door het invullen van dit formulier gaat u akkoord met onze privacyverklaring.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.