Het is nu oorlog in Israël en we hopen en bidden dat deze spannende tijd spoedig voorbij zal zijn. Ondanks dat het nu land in diep verdriet, spanning en angst leeft, hopen we toch van 16 t/m 23 oktober 2024 weer het Loofhuttenfeest te vieren, in Israël of online!

Zet het alvast in je agenda, denk erover na en leg het voor in gebed. Wil je op de hoogte blijven van het nieuws over het Loofhuttenfeest? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het nieuws direct in je mailbox. Kijk onderaan deze pagina!


Alles wat je wilde weten van het ICEJ Loofhuttenfeest 2023

Volledige programma ICEJ Loofhuttenfeest congres 2023

De locaties o.l.v. een gids, alle ICEJ-evenementen, accommodaties etc.

Bekijk de volgende drie mogelijkheden om het ICEJ Loofhuttenfeest mee te maken.


Waarom is het ICEJ Loofhuttenfeest congres uniek?

Een uitnodiging aan de heidenvolken

Het Loofhuttenfeest, of Succot, is een uniek Joods feest, waarin de heidense volken zijn uitgenodigd om naar Jeruzalem te komen om de Heer te aanbidden tijdens een ‘afgesproken tijd‘. (Numeri 29:12-35, 2 Kronieken 6:32-33, Jesaja 56:7, Mattheüs 21:13).

Solidariteit met het Joodse volk

Het meest zichtbare symbool van Succot zijn de fragiele kleine hutjes in Israël die hun veertig jaar in de woestijn symboliseren, toen God trouw voor hen zorgde. Joodse gezinnen wordt bevolen om gedurende de acht dagen van het feest in deze ‘soeka’ te wonen (Leviticus 23:33-43). Als christenen die deze traditie naleven, weerspiegelen we het karakter van onze totale afhankelijkheid van een God die zijn beloften nakomt door de zwaarste tijden.

Een profetische belofte

Succot bevat de grote profetische oproep dat de hele wereld gedurende het Messiaanse tijdperk dit grootse feest zal komen vieren, omdat het het glorieuze moment markeert waarop Jezus komt om de troon van David in Jeruzalem op te nemen. (Zacharia 14:16)


Waarom vieren christenen het Loofhuttenfeest?

De christelijke viering van het Loofhuttenfeest (Soekot in het Hebreeuws) wordt gehouden tijdens de Joodse viering van Soekot (Leviticus 23). Het is een viering van eenheid, vreugde, rust en herstel. Traditioneel viert het het binnenhalen van de oogst, de komst van de regen, de bescherming en de voorziening van God aan Zijn volk tijdens de meedogenloze leegte van de woestijn. Door de beloofde Messias te ontvangen, mogen wij ook het Loofhuttenfeest vieren (Zacharia 14:16).

Jacob Keegstra, voorzitter van ICEJ Nederland, schreef een verdiepingsartikel over het Feest van de Vader, het Loofhuttenfeest.

David Parsons, vice-president van ICEJ in Jeruzalem, schreef een artikel over waarom wij het Loofhuttenfeest vieren.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets van het Loofhuttenfeest en meld je aan!

  • Door het invullen van dit formulier gaat u akkoord met onze privacyverklaring.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.