Wij nodigen je uit om het volk Israël verder te verkennen, in zijn Bijbelse en moderne geschiedenis, in zijn vele prestaties en worstelingen. Daarbij is het hedendaagse herstel van Israël van grote profetische betekenis en we helpen je te begrijpen waarom. Israël is een natie die herboren is door vele beproevingen en tranen, en toch zegent deze natie de wereld met verbazingwekkende technologische en medische vooruitgang. Laat de ICEJ je informeren over hoe dit allemaal in onze tijd plaatsvindt.

Bijbels inzicht

De Bijbel is er duidelijk over dat Israël in veel opzichten een 'mysterie' is. De ICEJ kan je helpen om vanuit de Bijbel een goed begrip van de lange geschiedenis van Israël te krijgen. Ook kan de ICEJ je helpen de vaak verborgen plannen en doelen achter Gods blijvende roeping over het Joodse volk te ontrafelen. Vanaf Zijn verbond met Abraham staat Israël centraal in Gods verlossingsplan voor alle volkeren. De ICEJ nodigt je uit om die belangrijke spirituele reis te volgen.

Israël vandaag

In de moderne tijd is het verstrooide Joodse volk teruggekeerd naar zijn oude thuisland en heeft het zijn natie hersteld, ondanks grote tegenstand. Het herrijzen van het Joodse volk uit de as van de Holocaust en de terugkeer naar de familie der naties is niets minder dan een hedendaags wonder. De wonderen gingen door terwijl Israël de 'Start-Up Nation' is geworden, die de wereld leidt op het gebied van innovatie en vooruitgang. Laat de ICEJ je gids zijn in het wonder van het moderne Israël.